Kattenkruid speeltjes: waarom vinden katten ze zo leuk?
Blog

Kattenkruid speeltjes: waarom vinden katten ze zo leuk?

Kattenkruid speeltjes zijn erg populair bij katten. Maar waarom vinden katten deze speeltjes zo leuk? Het antwoord ligt in de chemische stof die in kattenkruid, ook bekend als Nepeta cataria, zit. De geur van kattenkruid bevat een stof genaamd nepetalacton, die de geurreceptoren van katten stimuleert en een euforisch gevoel kan veroorzaken. Dit kan ertoe leiden dat katten gaan rollen, kneden, likken en spelen met kattenkruid speeltjes.

Kattenkruid speelballon voor katten

Welke voordelen heeft kattenkruid voor katten?

Naast dat ze gewoon leuk zijn voor katten, kunnen kattenkruid speeltjes ook voordelen hebben voor de gezondheid en het welzijn van katten. Door met kattenkruid speeltjes te spelen, kunnen katten hun natuurlijke jachtinstincten uiten en hun fysieke en mentale vaardigheden verbeteren. Bovendien kan het spelen met kattenkruid speeltjes stress verminderen en katten helpen te ontspannen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kattenkruid speeltjes? 

Als je overweegt om kattenkruid speeltjes voor je kat te kopen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat het speeltje van goede kwaliteit is en veilig is voor je kat om mee te spelen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat niet alle kattenkruid speeltjes hetzelfde zijn. Sommige katten reageren beter op verse kattenkruid, terwijl anderen meer geïnteresseerd zijn in gedroogde kattenkruid. Experimenteer met verschillende soorten kattenkruid speeltjes om erachter te komen wat jouw kat het leukst vindt.

Vorige
Leuke en verrassende feiten over katten die de meeste mensen niet weten